Finn beste kredittkort

Er du på jakt etter et nytt kredittkort kan det være vanskelig å velge mellom de mange kredittkortene som finnes på markedet. Du ønsker å finne det beste kredittkortet for din bruk, men det er mange kort å velge mellom. På denne siden finner du en oversikt over de beste kredittkort som finnes på markedet i dag. Dette er kredittkort med gunstige renter, som gjerne har reiseforsikring inkludert i kortet og som er tilknyttet bonusprogrammer der du både får rabatter når du handler og samler bonuspoeng underveis.

VIKTIG Å HUSKE PÅ NÅR DU LETER ETTER BESTE KREDITTKORT

Når du har på jakt etter et nytt kredittkort er det viktig å tenke over hva slags kort som passer for deg. Du bør finne ut hva du ser etter i et kredittkort, og hvordan du skal bruke kortet. Dersom du er flink til å betale tilbake hele kreditten før forfall, er det kanskje ikke så viktig for deg at kredittkortet har lav rente, men viktigere om kortet er knyttet opp mot rabatt- og bonusprogrammer eller har reiseforsikring inkludert. Dersom du ikke gjerne betaler tilbake kreditten over tid, og ikke ved forfall, er det viktigere for deg at kredittkortet har lav rente. I vår oversikt over får du en god oversikt over fordeler og ulemper ved de ulike kredittkortene, slik at du kan gjøre et best mulig valg og sørge for at du velger beste kredittkort for deg.

NÅR BØR DU BRUKE KREDITTKORT?

Kredittkort et et fleksibelt betalingskort som du i utgangspunktet kan bruke som ditt hovedkort dersom du har disiplinert og husker at kreditten faktisk bør betales ned så fort som mulig. Det er flere grunner til at det er lurt å bruke kredittkort i det daglige. For det første er det enkelt å holde oversikt over ditt forbruk når du får en egen kredittkortfaktura hver måned. For det andre er de beste kredittkortene gjerne knyttet opp mot ulike rabatt- og bonusprogrammer, noe som gjør at du faktisk kan tjene penger på å bruke et kredittkort som betalingsmiddel i stedet for et vanlig debetkort.

De fleste økonomer og andre eksperter anbefaler også at du bruker kredittkort på reise i utlandet. Grunnen til dette er at du gjerne er bedre sikret mot kortsvindel dersom du bruker kredittkort i utlandet. Når du bruker er kort med kreditt er det jo bankens penger du bruker, og ikke penger fra din egen konto, og du vil fortsatt ha tilgang til egne penger på din egen konto dersom kredittkortet skulle bli tømt av svindlere.

HVA KJENNETEGNER DE BESTE KREDITTKORTENE?

Det som kjennetegner de beste kredittkortene er at disse har mange ekstragoder inkludert i tillegg til kun kreditten i kortet. Ulike typer forsikringer og rabattprogrammer er noe som gjør de beste kredittkortene til noe mer enn bare et vanlig kredittkort. I vår oversikt over beste kredittkort har vi valgt å inkludere kort som tilbyr brukeren mer enn bare kreditt, da vi opplever at dette er noe våre lesere er opptatt av.

VIKTIG Å TENKE PÅ VED BRUK AV KREDITTKORT

Skal du bruke kredittkort på en lønnsom måte er det viktig at du er disiplinert. Rentene på kredittkort er høye, og det gjelder også på de beste kredittkortene. Den effektive renten på kredittkort ligger gjerne opp mot 25 prosent, noe som gjør at kredittkort er relativt dyrt i bruk dersom du ikke betaler ned hele kreditten ved forfall.

La oss gi deg et eksempel:

Si at du har et kredittkort med 100 000 kroner i utestående gjeld med en effektiv rente på 23 prosent. Dersom vi ser bort i fra at du betaler ned noe på kredittkortgjelden i løpet av året så vil bare rentekostnadene på kreditten være på 25 000 kroner i året.

Så langt det er mulig bør du derfor forsøke å betale ned hele kreditten på kredittkortet ved forfall. De beste kredittkortene har en rentefri periode der du ikke betaler renter på bruk av kreditten. Denne rentefrie perioden er gjerne på mellom 25 og 50 dager, og i denne perioden låner du i realiteter pengene gratis av banken. Men når kredittkortfakturaen kommer i posten er det må tide å gjøre opp for seg. Gjør du ikke det begynner rentene å løpe.